Rýchle, jednoduché, chutné „plnené pečené zemiaky so smotanou a cesnakom“

RECEPT

Rýchle, jednoduché, chutné "plnené pečené zemiaky so smotanou a cesnakom"

INGREDIENCIE
  • 6 zemiakov

  • 200g tvrdý syr(50g na posypanie)

  • 50g maslo

  • 2 strúčiky cesnak

  • 2pl kyslá smotana

  • olivový olej

  • soľ, korenie podľa chuti

  • bylinky (rozmarín, tymián, oregano...)

POSTUP

  • Zemiaky umyjeme, zabalíme do alobalu a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 50 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, zrežeme vrch(asi 1/3) a vydlabeme vnútro(tak aby sme neporušili šupku).

  • V miske zmiešame vydlabanú dužinu, smotanu, soľ, bylinky podľa chuti, 150g tvrdého syra, pretlačený cesnak, olivový olej.

  • Zmesou naplníme zemiaky, na každý zemiak dáme plátok masla, posypeme zvyšným syrom a vrátime späť do rúry ešte dopiecť na 10 minút.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!